sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Reteta culninara: Porc Tonkatsu



Ingrediente

4 cotlete porc
2 oua
pesmet japonez (panko) sau pesmet brun
2 lingurite mustar japonez (sau mustar cu hrean)
1 lingura de sos de soia
1 lingura de sos Worcestershire
1 lingura de seminte de susan
1 catel de usturoi, pisat
2 linguri vin alb
sare, piper alb

Mod de preparare

Se amesteca bine usturoiul pisat cu vinul alb si cu sosul de soia, iar in acest amestec se inmoaie cotletele, lasandu-se la marinat 1 ora.

Se inmoaie bine carnea marinata in ou batut, apoi se tavaleste prin pesmet brun pana ce bucatile sunt complet acoperite.

Se prajesc feliile de carne pana ce se rumenesc pe ambele parti si sunt facute. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.

Se amesteca bine1 lingurita de sos de soia, semintele de susan, sosul Worcestershire, sare, piper si mustar, iar acest sos se pune peste cotlete.Se servesc fierbinti, cu salata de varza si morcov

Niciun comentariu: