vineri, 5 noiembrie 2010

Bilantul victimelor din accidentul aviatic din Cuba,68 de morti

68 de morti acesta este bilantul victimelor in cumplitul accident aviatic din Cuba,anuntul a fost facut de autoritatea civila din Cuba,citata de Sky News.
Avionul printre care se aflau si 28 de străini, s-a prăbuşit în centrul Cubei. Avionul de tip ATR-72-212, aparţinând companiei de stat Aero Caribbean, efectua o cursă internă şi decolase din Santiago de Cuba, oraş din estul ţării, având ca destinaţie capitala Havana.

10 europeni, un japonez, nouă argentinieni, şapte mexicani şi un venezuelean sunt cei 28 de străini aflaţi la bordul avionului care s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri, în Cuba, relatează DPA.
cu 16 persoane la bord, între care şase turişti canadieni, patru britanici şi doi germani, s-a prăbuşit în drumul către staţiunea balneară Cayo Coco.

Accidentul cu cele mai multe victime s-a produs însă în septembrie 1989, la Havana, implicând tot un aparat sovietic, un Iliuşin Il-62, care avea destinaţia Milano şi care s-a prăbuşit imediat după decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toate cele 115 persoane aflate la bord, între care 113 turişi italieni, iar 40 de cubanezi au murit la sol.

Avionul ATR-72 este o constructie a unei societati franco-italiane Avions de transport régional avand o capacitate de pana la 74 de pasageri.

Niciun comentariu: